Loading

Alışkın Olduğunuz
Lezzetleri Sunuyoruz

Günlük olarak hazırladığımız pastalarımızı, böreklerimizi, çöreklerimizi, kurabiyelerimizi itina ile hazırlıyoruz. Katkı maddelerini mutfağımızdan uzak tutuyor, harç malzemelerimizi titizlikle hazırlıyor ve yağ seçimine özen gösteriyoruz. Ev yapımı tadındaki ürünlerimizi güvenle tüketmeniz için her gün reyonlarımızı kontrolden geçiriyoruz.

İçiniz Hep Rahat Olsun

Türkiye’nin lezzetiyle sevilen, tazeliğiyle övülen markası Gurmella için, 2500 m2’lik tesisimizde, 70 nitelikli şefimizle, her gün tonlarca, binlerce ürün üretiyoruz. 5 yıldır unu kendi tesislerimizde işliyor ve besin değerini kaybetmesine izin vermiyoruz. Tüm Gurmella ürünlerimizin üretiminden paketlenmesine, mağazalarımıza dağıtımından reyonlardaki yerini almasına kadar tüm aşamaları hassasiyetle tamamlıyoruz.

Nasıl Yapılır

Zeytinli Ekmek Tarifi

 •3,5 su bardağı un

•1 paket instant maya (10 gram)

•1 su bardağı ılık su

•1 çay kaşığı tuz

•150 gram çekirdeksiz siyah zeytin

•1 tatlı kaşığı kekik

1.Elenmiş unu derin bir karıştırma kabına aktarın. İnstant maya, kekik, tuz ve doğranmış çekirdeksiz siyah zeytinleri ekleyin.

2.Azar azar ılık su ekleyerek hamuru yoğurun. Gerekirse hamur toparlanıp kıvam alana kadar un ve su miktarını ½ su bardağı oranında arttırın.

3.Unlanmış tezgah üzerine aldığınız hamurun üzerine nemli bir bez kapattıktan sonra 30 dakika kadar oda ısısında bekletin.

4.Kullanacağınız baton kalıbı zeytinyağı ile yağlayın. Mayalanan hamuru kalıba yerleştirdikten sonra üzerine nemli bir bez kapatın ve ekmek hamurunun kalıpta mayalanıp kabarması için 30 dakika kadar tekrar bekletin.

5.Ekmeğin üzerine arzuya göre biberiye serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.

6.Soğuyup, içini çektikten sonra kalıptan çıkartın ve dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

İçeriği Paylaş

Püf Noktası

Lezzetli Kurabiye Yapımının Sırrını Açıklıyoruz

İyi bir tereyağı olmazsa olmazdır. Lezzetin özünü bu etken malzeme oluşturuyor. Kurabiyenin ağızda dağılmasını istiyorsanız bir iki damla sirke, kapınızda tarif sıraları oluşturacaktır. Kabartma tozu lezzet için elzem değil tam tersi biraz pufuduk olmasını sağlar o da sizin tercihinize kalmış. Pudra şekerini toz şeker yerine tercih etmek yenilikçi bir çözüm olacaktır. Yalnız toz şekerin yarısı oranında pudra şekeri ilave edeceğinizi unutmayın. Bu tüyolar tarifinizi uçuracak bizden söylemesi.

İçeriği Paylaş

Nasıl Yapılır

Fırında Ekmek Pizza
Fırında Ekmek Pizza

4 Dilim Ekmek
2 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı
2 Yemek Kaşığı Dilimlenmiş Siyah Zeytin
8 Adet Cherry Domates
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
4 Dal Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kekik

Dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine zeytin yağını sürün. Maydanozları ince ince kıyın. Zeytinleri, kıyılmış maydanozlarla ve baharatlarla harmanlayın. Karışımı ekmek dilimlerinin üzerine eşit miktarda sürün. Cherry domatesleri ikiye bölün ve ekmeklerin üzerine dengeli bir şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10 dakika pişirin. Son olarak ekmeklerin üzerine rendelenmiş kaşarı da ekleyin ve 200 derece fırında 10 dakika daha pişirin.

Afiyet olsun.

İçeriği Paylaş

Faydalı Bilgiler

Ekmek Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık, sofraların vazgeçilmezi, sulu yemeklerin dostu, sıcacık haliyle iştah açan ekmek… Yüksek lif ve karbonhidrat içeren bu leziz gıda hakkında bilmeniz gerekenler. 

Tost ekmeğinin daha uzun raf ömrüne sahip olması için daha fazla yağ, şeker ve katkı maddesi bulunur. Bu sebeple daha az miktarda tüketmelisiniz. 

Tam buğday unundan yapılan ekmekler daha sağlıklıdır. 

En çok satılan ekmek kepek ekmeğidir. 

Koyu renkli ekmekler daha az katkı maddesi içerir. 

Yulaf ekmeği kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. 

Ekmek çeşitleri arasında en çok life ve besin değerine sahip olan çavdar ekmeğidir ve önerilen en iyi ekmektir. 

Ekmeğin içindeki nemi koruyarak, ekmeğin taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

İçeriği Paylaş

Nasıl Yapılır

Kakaolu Şipşak Kurabiye
Kakaolu Şipşak Kurabiye

1 su bardağı sıvı yağ
1 paket toz kakaolu puding
2 su bardağı un
Üzeri için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Derin bir kabın içerisine toz kakaolu pudingi boşaltın. Üzerine sıvı yağı ekleyin ve içerisinde şeker güzelce eriyene kadar karıştırın. Şeker eridiğinde azar azar unu ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Bu aşamada un eksik kalırsa ilave etmek için kontrollü bir şekilde un ekleyin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında dikkatli bir şekilde 15-20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Afiyet olsun.

İçeriği Paylaş
icon-marker icon-kasap icon-manav icon-sarkuteri icon-firin icon-incele icon-arrow-left icon-arrow-right icon-bulten icon-facebook icon-twitter icon-mail icon-phone icon-fikrialem icon-indir icon-youtube-play icon-google-plus icon-linkedin icon-search-plus icon-instagram