Loading
Kakaolu Şipşak Kurabiye

Kakaolu Şipşak Kurabiye

1 su bardağı sıvı yağ
1 paket toz kakaolu puding
2 su bardağı un
Üzeri için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Derin bir kabın içerisine toz kakaolu pudingi boşaltın. Üzerine sıvı yağı ekleyin ve içerisinde şeker güzelce eriyene kadar karıştırın. Şeker eridiğinde azar azar unu ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Bu aşamada un eksik kalırsa ilave etmek için kontrollü bir şekilde un ekleyin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında dikkatli bir şekilde 15-20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin.

Afiyet olsun.

icon-marker icon-kasap icon-manav icon-sarkuteri icon-firin icon-incele icon-arrow-left icon-arrow-right icon-bulten icon-facebook icon-twitter icon-mail icon-phone icon-fikrialem icon-indir icon-youtube-play icon-google-plus icon-linkedin icon-search-plus icon-instagram