Loading

%100 Yerli, %100 Güvenli Et

Milli ve yerli besiciliğe önem veren ve destekleyen bir marka olarak kasap ürünlerimizin tamamını Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerindeki en büyük besi çiftliklerinden ve yerel besicilerden temin ediyoruz. Uzman Veteriner Hekimimiz, denetimlerine tedarikçilerimizin tesislerinde başlayarak ürünler sizlere ulaşana kadar sıkı bir şekilde sürdürüyor. T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yönetmeliklerine ve Türk Gıda Kodeksine uygun üretim yapan tesisimizde Gıda Güvenliği Yönetimi Sistemi İSO:22000 ve Helal Üretim sertifikalarının gerekliliklerini harfiyen yerine getirerek güvenle tüketeceğiniz kasap ürünlerini ince ince işlemeye başlıyoruz

Usta Kasaplardan Sofranıza
Helal Olsun…

%100 yerli karkasları usta kasaplarımızın yetenekli ellerinden Helal kesim usulleri doğrultusunda sıfır fireyle hazırlıyoruz. Türkiye’de sayılı olan tamamen doğal yöntemlerle eti muhafaza eden MAP Paketleme (Modifiye Atmosfer Paketleme) teknolojisiyle hazır hale getirdiğimiz kasap ürünlerimizi ilk günkü tazeliğinde mağazalarımıza taşıyarak sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Faydalı Bilgiler

İyi Et Seçimi Önemlidir

Etin dinlendirilmiş olması önemlidir. Taze kesilmiş et bol sinirli ve sert olur. Bu yüzden kesimden hemen sonra değil, dinlendirildikten sonra eti pişirmek gerekir. Akyurt’ta tüm karkas etler soğuk hava depolarında yaklaşık 48 saat dinlendirildikten sonra işlemeye alınıp, mağazalara dağıtılır. Genç erkek hayvanların etleri lezzetlidir. Dana etinin rengi ne kadar pembeyse et o kadar genç, ne kadar vişne çürüğüne dönükse o kadar yaşı vardır demektir.

İçeriği Paylaş

Nasıl Yapılır

En garanti marine sosları nelerdir?

Mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bilinen iki adet marinasyon sosu vardır. Bu soslar etin lokum gibi olmasına yardımcı olur.
Karabiber ve tuz marine sosu: Etin tadını bozmadan aromatik bir lezzet kazandıran oldukça ekonomik ve lezzetli bir marinasyon
Gerekli malzemeler: 1,5 yemek kaşığı kaya tuz, çeyrek yemek kaşığı sarımsak, 50 ml. su, 50 ml. zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber. Karıştırın ve etinizi 4-8 saat arası marinede dinlendirin.

Balzamik sirke marine sosu: Farklı malzemeleri içeren hazırlanışı kolay bir marine tekniği. Yaklaşık 2 saat marine süresi için yeterlidir.

Gerekli malzemeler: Minik parçalara ayrılmış 2 adet orta boy soğan, 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik, çeyrek su bardağı soya sosu, 3 yemek kaşığı esmer şeker, 2 yemek kaşığı balzamik sirke ve 80 ml. zeytinyağı. Karıştırın ve etinizi sosla iyice dinlendirin.

İçeriği Paylaş

Nasıl Yapılır

Lezzetli ve İyi Bir Kavurma Nasıl Yapılır?

Dilerseniz et kavurmayı yaparken, normal kuru soğan yerine arpacık soğan da kullanabilirsiniz. Etin tam kıvamında pişmesi için ve sert olmaması için tuzu en son ilave etmeye dikkat edebilirsiniz. Eğer yemeği pişirmeniz için çok vaktiniz yoksa ve acele etmeniz gerekiyorsa yaklaşık 1 tatlı kaşığı sirkeyi yemeğin içine ilave ederek yemeğin pişme süresini biraz daha hızlandırabilirsiniz. Üstelik çok az miktarda sirke ilave edildiği için tadında da çok fazla bir değişiklik olmayacaktır. Et kavurma yemeğinde farklı bir aroma ve farklı bir lezzet arıyorsanız yemeğin pişmesine yakın bir miktar kekik de ilave edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır Tarif

Sebzelerimizi küçük küçük doğrayalım. Kuşbaşı etimizi de şayet büyükse küçültelim. İsterseniz etleri önceden düdüklü tencerede haşlayın. İsterseniz direkt saç veya teflon tavaya atalım. Etlerimiz çiğse kendi suyunu çekene kadar kavuralım. Bir miktar ayçiçek yağı dökelim. Soğanları atalım, biraz soteleyelim, daha sonra domates ve biberleri ekleyelim. Güzelce kavuralım, en son kekik, karabiber ve tuzunu ekleyelim. İsterseniz bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz. Sebzelerimizi ve etlerimizi güzelce kavrulana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun

İçeriği Paylaş

Nasıl Yapılır

Sac Kavurma
Sac Kavurma

• 1 kilogram kuşbaşı et 
• 5 adet sivri biber 
• 2 adet kuru soğan veya 10 adet arpacık soğan 
• 2 adet domates 
• Bir tutam karabiber 
• 1 tatlı kaşığı tereyağı 
• Çok az miktarda sıvıyağ 
• 1 tatlı kaşığı kekik 


Sebzelerimizi küçük küçük doğrayalım. Kuşbaşı etimizi de şayet büyükse küçültelim. İsterseniz etleri önceden düdüklü tencerede haşlayın. İsterseniz direk saç veya teflon tavaya atalım. Etlerimiz çiğ ise kendi suyunu çekene kadar kavuralım. Bir miktar ayçiçeği yağı dökelim. Soğanları atalım biraz soteleyelim ve daha sonra domates ve biberleri ekleyelim. Güzelce kavuralım ve en son kekik, karabiber ve tuzunu ekleyelim. İsterseniz bir tatlı kaşığı tereyağ ekleyelim. Sebzelerimiz ve etlerimiz güzelce kavrulana kadar pişirelim. 
Afiyet Olsun!

İçeriği Paylaş

Fırsatlar

Kuzu Hazır Pizola kg
Kuzu Hazır Pizola kg
74,95
Pınar Sucuk Fermente İllaki 150 gr
Pınar Sucuk Fermente İllaki 150 gr
8,95
TÜM FIRSATLARI KEŞFET
icon-marker icon-kasap icon-manav icon-sarkuteri icon-firin icon-incele icon-arrow-left icon-arrow-right icon-bulten icon-facebook icon-twitter icon-mail icon-phone icon-fikrialem icon-indir icon-youtube-play icon-google-plus icon-linkedin icon-search-plus icon-instagram