Loading

Manavımızın Tazeliğine Önem Veriyoruz…

Manav reyonlarımızın tazeliğine ve temizliğine önem veriyoruz. Manav şeflerimiz ile tüm sebze ve meyvelerin renk, doku ve koku kontrollerini günlük yaparak taze ve kaliteli ürünleri temiz reyonlar aracılığıyla müşterilerimizle buluşturuyoruz.

Çeşitte Sınırımız Yok…

Her bölgenin kendine has sebze ve meyvelerini mevsimine göre seçerek manav reyonlarımızda farklı lezzetlerden derlenmiş zengin bir çeşitlilik sağlıyoruz.

Nasıl Yapılır

Patatesli Kışta Kiş Tarifi

4-5 orta boy patates

2 çay kaşığı öğütülmüş kuru adaçayı

1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

5-6 büyük yumurta (yumurta küçük ise sayı artabilir)

Yarım su bardağı süt 221 yemek kaşığı labne peyniri

3 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri

2-3 yemek kaşığı ince doğranmış pırasa

4-5 dilim şerit kesilmiş pastırma

4 yemek kaşığı ince kıyılmış ıspanak

1 yemek kaşığı Ayçekirdeği içi

Patatesleri soyup yıkayın ve ince halkalar şeklinde dilimleyin. Adaçayı, kırmızı pul biber ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. (Bütün patatesler yağlanmış olmalı) 20 cm çapında kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kağıt serin. Patates dilimlerini kalıbın çevresine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesleri 10 dakika kadar pişirip fırından alın.

Bir başka kasede yumurtaları, sütü, labne peyniri ve bir tutam tuzu tel çırpıcı ile çırpın. Pırasa, ıspanak, ay çekirdeği ve pastırmayı ilave edip karıştırın. Ön pişirme yaptığınız patateslerin kalıbına aktarın ve fırın ısısını 160 dereceye düşürüp 20-25 dakika pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Süre sonunda fırından alıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet Olsun

İçeriği Paylaş

Faydalı Bilgiler

Meyve ve Sebzeler Nasıl Dezenfekte Edilir?

Sirke, meyve ve sebzeler için en iyi dezenfektanlardan biridir, ayrıca antioksidan özelliğinden ötürü zararlı bakterileri yüzeyden temizleyerek uzun süre korunmasını sağlar.


Sirkeyi limonla karıştırmak da meyvelerin korunmasına yardımcı olur. Aynı oranda sirke, su ve limon suyunu bir sprey şişesinde karıştırın, meyvelere püskürtün


Suyu 5 damla çay ağacı yağıyla karıştırıp meyve ve sebzeleri bu karışımın içinde dezenfekte olması için bir kaç dakika bekletebilirsiniz. Ardından güzelce yıkayıp kurutun

İçeriği Paylaş

Nasıl Yapılır

Sebzeli Tavuk Çorbası
Sebzeli Tavuk Çorbası

Sebzeli Tavuk Çorbası

2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 adet tavuk göğsü
2 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy patates
3 su bardağı su

Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un

Orta boy bir tencerenin içine tavukları aktarın. Üzerine 3 su bardağı kadar su ilave edin ve güzelce haşlayın. Daha sonra tavukları çıkarın. Suyunu bir kenara alın. Tavukları küp küp doğrayın. Patatesin ve havuçların kabuklarını soyun. Küp küp doğrayın. Orta boy bir tencerenin içerisine sıvı yağı alın. Üzerine havuç ve patatesleri atarak yumuşayana kadar kavurun. Üzerine tereyağı ve unu ilave ederek kavurmaya devam edin. Ardından üzerine ayırdığınız tavuk suyunu ekleyin. Bu aşamada azar azar eklemeye ve karıştırmaya dikkat edin. İçerisine haşlanmış tavukları ekleyerek bir süre daha kaynatın. Tüm sebzeler güzelce yumuşadığında ocaktan alın ve üzerine karabiber serperek sıcak sıcak servis edin.

Afiyet Olsun!

İçeriği Paylaş

Püf Noktası

Taze Meyve-Sebze Nasıl Anlaşılır?

Kahvaltıdan salatalara, yemeklerden sağlıklı atıştırmalıklara kadar meyve ve sebzeler her gün mutfaklarımızdaki yerini alıyor. Peki hayatımızda bu kadar önemli bir yer tutan meyve ve sebzelerin tazeliğini nasıl anlarsınız?

Meyvelerin kokusu daima yol gösterici olacaktır; ne kadar yoğun kokuyorsa o kadar olgun ve tazedir.

Büyüklük sizi yanıltmasın; sebzelerin küçüğü daha körpedir ve yemeklerinizi daha lezzetli yapar.

Yumuşak dokulu meyve ve sebze grupları hariç, alacağınız ürünün mutlaka sert olmasına özen gösterin; bu içinin geçmemiş olduğunu gösterir.

Limon, portakal gibi kabuklu gıdaların kabukları ince olmalıdır.

İçeriği Paylaş

Nasıl Yapılır

Kışın Koruyucusu
Kışın Koruyucusu

1 Adet Nar
1 Bardak Ananas
Yarım Limon
1 Bardak Su
1 Çay Kaşığı Toz Zencefil

Ayıklanmış narları ve küp küp doğradığınız ananası blender’dan geçirin. Bir bardak suyun içine yarım limonun suyunu sıkın ve blender’dan geçirdiğiniz karşımı ekleyin. Son olarak zencefili de karşıma katın ve karıştırın. İçeceğiniz hazır afiyet olsun.

Afiyet Olsun!

İçeriği Paylaş
icon-marker icon-kasap icon-manav icon-sarkuteri icon-firin icon-incele icon-arrow-left icon-arrow-right icon-bulten icon-facebook icon-twitter icon-mail icon-phone icon-fikrialem icon-indir icon-youtube-play icon-google-plus icon-linkedin icon-search-plus icon-instagram