Nasıl Yapılır

Pratik Aşure Tarifi
½ Aşurelik Buğday (önceden ıslatılmış)
1 Su Bardağı Toz Şeker
1,5 SB Konserve Nohut
1,5 SB Konserve Kuru Fasulye
100 gr Kayısı
100 gr Tuzsuz Fıstık
100 gr Kuru Üzüm
100 gr Kuru İncir
100 gr Ceviz İçi
1 TK Portakal Kabuğu
Süslemek İçin
Nar Taneleri
Tarçın
——-
Buğdayın üzerine 5 bardak sıcak su eklenir.
Kuru kayısı ve kuru incir küp küp kesilir.
Kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm 15 dk kaynatılır.
Kaynayan yemişler sudan alınır.
Kaynamakta olan buğdayların içine sırayla eklenir.
Nohut ve kuru fasulye de kaynayan buğdaya eklenir.
Tuzsuz fıstık, şeker ve rendelenmiş portakal kabuğu eklendikten sonra kaynamaya bırakılır.
5 dk kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
Kaselere servis edildikten sonra nar ve tarçınla süslenir.
AFİYET OLSUN.