Loading

Günlük Yemeklerimiz Hazır
Sizi Bekliyor

Bize özgü tariflerden yola çıkarak hazırladığımız pratik ve leziz yemekler günlük olarak reyonlarımızdaki yerini alıyor. Her gün taptaze onlarca çeşitle karşınıza çıkıyor, enfes lezzetleri sofralarınıza taşıyoruz. En kaliteli malzemelerden, damaklarınızda iz bırakmış lezzet seçkileri sunuyoruz. Sohbetle keyiflenen sofralarınızı hazır yemeklerimizle taçlandırıyoruz.

Anadolu’nun Lezzet Mirasıyla Buluşun

Türk Gıda Kodeksi yönetmeliğine uygun, Türkiye’nin en büyük üreticilerinden özenle seçerek hazırladığımız et şarküteri reyonumuzda Anadolu’nun binlerce yıllık tat mirasının izine çıkabilirsiniz.

Faydalı Bilgiler

Ünüyle Nam Salan Türk Tipi Peynir Çeşitleri

Edirne Ezine Peyniri

Edirne ve Trakya’ya özgü peynir, tam yağlı ve doğal olması özelliği ile tanınır. Edirne ezine peyniri ağızda kayganlık hissiyle ve ekşimsi tadıyla diğer peynirlerden ayırt edici özelliğe sahip.

Konya Küflü Peynir

Doğal olarak küflendirilen Konya küflü peyniri, genellikle Karapınar, Ereğli, Cihanbeyli gibi koyunculuğun yoğun olduğu yerlerde üretilir. Küflü peynir, özellikle kırsal alanda yağı alınmış koyun sütünden üretilir.

Van Otlu Peynir

Van’ın geleneksel otlu peyniri ilkbaharda, genellikle koyun sütünden ve çeşitli bitkiler kullanılarak yapılır. Otlu peynirde çoğunlukla sirmo (yabani sarımsak), mendo, helis, siyabo, nane ve kekik gibi yabani otlar kullanılır.

Çanak Peyniri

Yozgat’ta Temmuz ve Ağustos aylarında elde edilen sütle hazırlanan ve çanaklarda toprağa gömülen çanak peyniri, sonbahar aylarında topraktan çıkarılır ve kış mevsiminde tüketilir.

Diyarbakır Örgülü Peynir

Mayıs ve Haziran aylarında koyun, inek veya keçi sütü mayalanarak elde edilir. Yaklaşık 2 saat bekleyen peynir, mayalandığı kaptan alınarak dilimlenir ve bir tencerede kaynayan suya atılır. Suda iyice eriyen peynir, kevgir yardımıyla alınarak başka bir yerde 6-7 dakika yoğrulur. Hamur haline getirilen peynir, şeritler halinde saç gibi örülerek, peynir suyu ve tuzlu suya basılarak tüketime hazır hale getirilir.

Erzurum Civil Peyniri

Erzurum’a özgü civil peynir, yağsız inek ya da koyun sütünden yapılır. Bazı yörelerde tel peynir, çeçil peyniri, saçak peynir, dil peyniri gibi isimler ile tanınır. Civil peyniri, çiğ sütten yapılır.

Kars Gravyeri

Kars ve çevresinde üretilen kaşar, tulum ve beyaz peynir üretiminden sonra ilk sırayı alan gravyer peynirine, Kars peyniri veya Kars Gravyeri de denilir ve oldukça zahmetli bir üretimi vardır.

İçeriği Paylaş

Nasıl Yapılır

Lor Peynirli Yufka Tatlısı

20 baklava yufkası

200 gr tereyağı

500 gr tuzsuz lor peyniri

4 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın ¾ su bardağı süt

Şerbeti için

4 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Lor peyniri, şeker, tarçın ve sütü çukur bir kaba alıp mikserle çırpın. Tereyağını tavada eritin. Her iki yufka arasına eritilmiş tereyağı sürerek 10 kat yufkayı üst üste tepsiye dizerek yerleştirin. Son yufkanın üzerine tereyağı sürüp lor peynirli karışımı yufka üzerine düzgün bir şekilde yayın. Kalan yufkaları da ikişerli gruplar halinde aralarına tereyağı sürerek tepsiye dizin. Keskin bir bıçakla istediğiniz büyüklükte kareler kesin. Üzerine kalan tereyağını sürün. Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip 40 dakika pişirin. Sıcak yufkaların üzerine soğutulmuş şerbeti gezdirin. 1-2 saat bekletip servis yapın. Afiyet Olsun

İçeriği Paylaş

Püf Noktası

Kahvaltılık Ürünler Nasıl Saklanmalı?

Kahvaltı keyfinizin bütün bir hafta aynı lezzetle devam edebilmesi için gıdalarınızı saklama koşullarına göre muhafaza etmelisiniz. Sizler için birkaç ayrıntı…

Peynir, zeytin, reçel, marmelat, bal gibi kahvaltılıkları cam kaplarda saklayın.

Kahvaltı için çıkardığınız gıdaları yeniden aynı kabın içine koymayın. Bu tüketilmemiş gıdanın ömrünü kısaltır.

Her ürünü ayrı kaplarda saklayın ve ağzının sıkıca kapandığından emin olun.

İçeriği Paylaş

Püf Noktası

Kahvaltılık Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Hafta sonu demek, birçokları için mükellef bir kahvaltı demek. Birkaç küçük öneri ile tüm hafta beklediğimiz bu lezzet dolu sofraların tadını daha da artırabilirsiniz.

Özel küflendirme yöntemleriyle üretilmemiş peynirlerin renkleri, peynirle ilgili bilgi verir. Sararmış ve şekli bozulmuş peynirleri tercih etmeyin.

Bazı peynirler yapısı gereği yoğun bir kokuya sahiptir. Bu sınıfa ait olmayan peynirlerde koku önemli bir ayrıntıdır ve peynirin tazeliği ile ilgili bilgi verir. Ağır kokulara sahip peynirleri alışveriş sepetinize eklemeyin.

Aldığınız ürünlerin son kullanma tarihlerine mutlaka bakın. Tarihi geçmiş ve son kullanma tarihi yaklaşmış ürünleri almayın.

Aldığınız ürünün ambalajında, ürüne ait bir ıslaklık varsa ürünü değiştirin.

Ambalajlı olmayan ürünlerde satış görevlisinden yardım isteyin, tazeliğine dair sorular sorun ve mutlaka damak tadınıza uygun olup olmadığını anlamak için tadına bakın.

İçeriği Paylaş

Nasıl Yapılır

Lokmalık Sebzeli Omletler
Lokmalık Sebzeli Omletler

3 Yumurta 

1 Yemek Kaşığı Un 

1 Yemek Kaşığı Yoğurt 

2 Dal Taze Soğan 

2 Adet Biber 

8 Adet Cherry Domates 

1 Adet Kabartma Tozu 

Tuz, Karabiber, Nane 

 

Üç yumurtayı iyice çırpın. Çırpılmış yumurtaya yoğurdu ekleyin ve yeniden çırpın. Üzerine unu, kabarta tozunu ve baharatları ilave edip karıştırın. Taze soğanları, biberleri ve cherry domatesleri küçük parçalar halinde doğradıktan sonra karışıma ekleyin. Yağladığınız kaba eşit miktarlarda dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. 

 

Afiyet olsun. 

* Pişirme süresi fırına göre farklılık gösterebilir.

İçeriği Paylaş

Fırsatlar

Arpacı Tereyağ 1000 gr
Arpacı Tereyağ 1000 gr
29,95
Ekici Kaşar Peynir 1000 gr
Ekici Kaşar Peynir 1000 gr
21,95
TÜM FIRSATLARI KEŞFET
icon-marker icon-kasap icon-manav icon-sarkuteri icon-firin icon-incele icon-arrow-left icon-arrow-right icon-bulten icon-facebook icon-twitter icon-mail icon-phone icon-fikrialem icon-indir icon-youtube-play icon-google-plus icon-linkedin icon-search-plus icon-instagram